Tjener millioner til andre på regn og blæst

Af Poul Bavngaard Tip redaktionen om en historie

18. april 2017 10:05

PÅ 10 ÅR MED INVESTERINGER I ELMARKEDET HAR VIRKSOMHEDEN 25-DOBLET SIN INVESTERINGSKAPITAL

Bjarne Walbech stiftede Nordic Power Trading Fund A/S I 2007.
Foto: PR

Kun få mennesker i Danmark hilser det voldsomme og ustadige vejr mere velkommen end Bjarne Walbech, direktør for investeringsselskabet Nordic Power Trading Fund A/S.

Virksomheden har specialiseret sig i at investere i elmarkedet, og i det ustadige vejr ligger der ofte mange millioner gemt til Bjarne Walbechs investorer. Varierende mængder af nedbør, vand, sol og vind har nemlig stor indflydelse på elprisen i det nordiske elmarked.

Og det er en god forretning. Det samlede afkast siden 2010 er på 286 procent og skabt uafhængigt af aktiemarkedet og den samlede investeringskapital er nu på 125 millioner kroner.

– Vi har indgående kendskab til de mekanismer, som påvirker prisdannelsen i elmarkedet, og her er blandt andet vejret en af de afgørende faktorer. Vi bestræber os på at være på forkant med udviklingen og reagere hurtigt på selv små hændelser, som kan være afgørende for, om en investering bliver en succes eller fiasko, siger Bjarne Walbech

Han forklarer, at Nordic Power Trading bruger erfaring og højt specialiserede modeller til at identificere de elkontrakter på Nasdaq OMX-børsen, der er mest skævt prissat og dermed har det største investeringspotentiale.

Foreløbigt har virksomhedens investeringsstrategi vist sig at være yderst levedygtig.

På ti år er Nordic Power Trading gået fra 1 til 75 investorer, der primært er professionelle med en større investeringsformue.

Virksomheden oplever en stor tilgang af nye investorer og forvalter i dag 125 millioner kroner i investeringskapital.

Finansmand som kundechef
Med baggrund i den solide vækst har Nordic Power Trading Fund A/S nu ansat 51-årige Mads Højstrup som kundechef.

Han har erfaring inden for de finansielle markeder og trådte sine tradersko som børsmægler på Københavns Fondsbørs. Siden har karrieren blandt andet udspillet sig i en investeringsbank i London, i Los Angeles som trader såvel som iværksætter samt i en række danske banker med ansvar for formuende kunders investering.

– Grundlæggende er det min opgave at holde kunderne velinformerede, og det er spændende arbejde. Inden for investering er viden og erfaring afgørende for tilliden og succesraten. Jeg har siddet i mindst 1000 kundemøder i min karriere, og jeg kender det forventningspres, vores kunder sidder med, fra min tid i London. I dag taler alle om, hvornår aktierne falder igen, og det kommer til at ske, tro mig. Her udmærker elmarkedet sig ved at sprede risikoen uafhængigt af aktierne, siger Mads Højstrup.

På vej mod Tyskland
Bjarne Walbech glæder sig over udviklingen og har allerede lagt i støbeskeen til en udvidelse mod syd. I løbet af 2017 forventer han at udvide med en ny investeringsstrategi rettet mod det tyske marked.

– Det glæder vi os meget til at præsentere for vores investorer. Der er lidt andre mekanismer, der gør sig gældende end på det nordiske marked, men potentialet i handel med tyske elkontrakter er stort, siger Bjarne Walbech.http://www.idag.dk/article/view/432138/tjener_millioner_til_andre_pa_regn_og_blaest